Рецепта от:
BOSCH
Уред:
Кухненски машини MUM > Разгледай детайли
Необходими продукти:
За тестото с мая:
400 г брашно
1 пакетче суха мая
1 щипка сол
1 яйце
80 г маргарин
1 щипка захар
125 мл мляко
За плънката от кайма:
1 хлебче
1 глава лук
2 с.л. зехтин
250 г говеждо и свинско месо
1 яйце
сол
черен пипер
подправки
За плънката от кисело зеле:
3 ябълки
1 глава лук
250 г кисело зеле
1/8 л бяло вино
2 с.л. зехтин
2 бр плод от хвойна
захар
сол
Приготвяне:
1. Монтирайте месомелачката с диска на дупки. Нарежете месото на дълги парчета и пасирайте два пъти в месомелачката. Накрая използвайте приспособлението за набутване.
2. В купата за миксиране (с куката за месене) поставете маята и топлото мляко и разбъркайте.
3. Добавете брашното, солта, яйцето, маргарина и захарта и замесете в гладко тесто.
4. Оставете купата със затворен капак да престои на топло поне 20 мин., за да се надигне тестото.
5. След това накиснете хлебчето във вода и го изцедете. Обелете лука и го нарежете на кубчета.
6. Задушете лука и каймата в малко зехтин за около 15 мин. Смесете с хляба, яйцето, солта и черния пипер и овкусете.
7. Измийте ябълките, обелете ги и почистете семките. Обелете лука. Нарежете ги на кубчета и ги кипнете заедно с останалите съставки, като оставите да ври 15 мин.
8. Намажете формата за суфле с масло. Разточете тестото и изрежете от него капаче, с големината на формата. С останалото тесто покрийте дъното и стените на формата. Многократно надупчете дъното с вилица.
9. Редувайки поставяйте от плънката с кисело зеле и от тази с кайма. Покрийте с капака от тесто, намажете с масло и многократно надупчете с дървена клечка. Така при печене влагата може да излезе. След това печете в продължение на 35-40 мин. при 180 градуса.
10. Сервирайте суфлето във формата докато е горещо.