Рецепта от:
BOSCH
Уред:
Кухненски машини MUM > Разгледай детайли
Миксери > Разгледай детайли
Необходими продукти:
90 г пшенично брашно
2 щипки сол
75 г студено масло
1 с.л. студена вода
100 г сирене фета
2 яйца
100 мл сметана
черен пипер
1 връзка прясна мащерка
2 опаковки чери доматчета
1/2 връзка пресен босилек
1 с.л. студена вода
2 скилидки чесън
сол
черен пипер
30 г кедрови ядки
смесена салата
сок от половин лимон
Приготвяне:
1. Загрейте фурната до 200 градуса.
2. Разполовете доматчетата и ги подредете едно до друго във форма, подходяща за печене. Нарежете босилека на ивички и разпределете върху доматчетата, поръсете ги с настърганите или пресовани скилидки чесън. Поръсете със сол и прясно смлян черен пипер.
3. Печете около 30 мин.
4. В купата за миксиране сложете брашното и маслото на малки парченца. Добавете захар и разбъркайте за няколко секунди с бъркалката, докато се образуват трохи. Прибавете студената вода и бъркайте до образуването на тесто. Оставете тестото да престои в найлонов плик за около 30 мин. в хладилник.
5. Разточете тестото и оформете 4 порции или поставете в малки формички. Печете 10 мин.
6. В миксера разбийте яйцата със сиренето фета, сметаната и черния пипер. Накъсайте мащерката и добавете разбърквайки. Разпределете сместа върху основата от киш и печете още 15 мин.
7. В сух тиган запечете кедровите ядки. Сервирайте киша заедно със салата, изпечените доматчета и кедровите ядки. Поръсете салата с лимонов сок.