Рецепта от:
Таня Донева
Уред:
Кухненски машини MUM > Разгледай детайли
Необходими продукти:
2 бр. узрели банана, средни по големина
2 бр. големи яйца
80 мл. рапично олио
2 ч.л. екстракт от ванилия
100 г пшенично брашно
120 г смлени орехи
50 г кокосови стърготини
150 г кафява захар
За глазурата
сладкарска растителна сметана
заквасена сметана
кленов сироп
екстракт от ванилия
банан за украса
Приготвяне:
1. Включете фурната да загрява на 180°С. Постелете квадратна или правоъгълна форма с хартия за печене. Размера и трябва да бъде приблизително 25 на 25 сантиметра.
2. Разбъркайте с кухненска тел яйцата, рапичното олио, смачканите банани и ваниловия ексктракт.
3. Смесете всички сухи съставки в голяма купа. Добавете течните съставки. Разбъркайте всичко много добре с миксер.
4. Изсипете тестото в подготвената тавичка и печете в продължение на 35-40 минути, докато дървен шиш поставен в центъра излиза чист при тест за изпичане и кейка е еластичен на допир. Нека тортата се охлади напълно, преди да поставите глазурата.
5. За да направите глазурата смесете всичко заедно и разбийте с миксер до пухкав крем.
6. Намажете сладкиша, нарежете гона парчета и подредете парченца пресен банан.
7. Рецептата освен, че е супер вкусна, е много добра идея за оползотворяване на попрезрелите банани, така нищо няма да отиде на боклука, а ще се насладим на чудно вкусно, домашно печиво.