Рецепта от:

BOSCH

Уред:
Пасатори > Разгледай детайли

Необходими продукти:
1 скилидка чесън
250 г дребен зелен грах
100 мл бульон
½ връзка прясна мента
2 лайма
2 с.л. зехтин
сол
пипер
кимион
12 тънки филийки франзела

Приготвяне:

1. Обелете скилидката чесън и нарежете на филийки. Задушете заедно с граха и бульона (или вода) под капак за 5 минути. Отместете от котлона, оставете да изстине и прехвърлете в мултифункционалната купа.

2. Откъснете листата мента и заедно с граха наситнете в мултифункционалната купа с универсалния нож. След това пюрирайте фино с пасатора.

3. Нарежете единия лайм на резенчета. Настържете на фино кората на другия лайм и го изцедете. Добавете сока към зехтина и граховата смес и разбъркайте. Овкусете със сол, черен пипер и щипка кимион.

4. Запечете филийките франзела или ги запържете до златисто в голям тиган с малко зехтин.

5. Сервирайте хумуса с франзелата и резенчетата лайм.

Съвет от Bosch

Дълбоко замразеният грах е много подходящ за грахови супи и пюрета. Нашата рецепта е малко по-вкусна, ако се използва пресен грах. За 250 г нето тегло се нуждаете от около 600 г грах в шушулки.

Харесайте и споделете!

Още подобни рецепти

Вашият коментар